Neler yeni
ÖğretmenEvrak Forumları

Merhaba öğretmenim ÖğretmenEvrak Forumları sadece ÖğretmenEvrak kullanıcılarının içerik paylaşabileceği bir alandır. Üye olmadan içeriklere erişebilir ama paylaşım yapamazsınız. Üye olmak için uygulamamızı indirip uygulamaya üye olmalısınız.
Google Play'den indirmek için buraya tıklayın
Apple App Store'dan indirmek için buraya tıklayın
Zaten üyeyseniz aşağıdaki Giriş Yap butonundan giriş yapabilirsiniz.

ÖğretmenEvrak Forumu Genel Kuralları

Durum
Konu yönetici tarafından kapatılmıştır.

ogradmin

Fikir İşçisi
Yönetici
Branş
Türk Dili ve Edebiyatı

BİRİNCİ BÖLÜM: TEMEL KURALLAR VE HUKUKA UYGUNLUK​

Amaç​

Madde 1 – Bu kuralların amacı; ÖğretmenEvrak forumunun düzenini sağlamak, öğretmenler ve eğitim paydaşlarının paylaşımlarını ve ticari olmayan etkileşimlerini Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında düzenlemektir.

Kapsam​

Madde 2 – Kurallar; forumdaki tüm üyeleri, paylaşımları, mesajları, materyalleri ve iletişimleri kapsar.

Tanımlar​

Madde 3
  • Forum: ÖğretmenEvrak
  • Yönetici: Forumun sahibi
  • Moderasyon: Yönetici tarafından atanmış moderatörler
  • Üye: Foruma kayıt olan kişi
  • İleti/Konu: Üyelerin paylaşımları

İKİNCİ BÖLÜM: PAYLAŞIM VE İLETİLER​

Hukuka ve ahlaka aykırılık​

Madde 4 – Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, genel ahlak ve adaba aykırı içerik yasaktır.

Akademik dürüstlük ve sınav güvenliği​

Madde 5
  1. Ödev, sınav sorusu, proje veya performans gibi paylaşımlar içerik kullanıcıya aitse paylaşılabilir.
  2. Yapay zekâ veya benzeri araçlarla yapılan paylaşımlarda yapay zeka ile hazırlanmıştır ibaresi olmalı.

Öğrenci gizliliği​

Madde 6
  1. Öğrenciye ait fotoğraf, video, isim, numara, sağlık bilgisi veya özel nitelikli veri izin alınmadan paylaşılmaz.
  2. Paylaşımlarda kimlikler ve yüzler anonimleştirilmelidir.

Kişilik haklarına saldırı ve hakaret​

Madde 7 – Üyeler birbirlerine hakaret edemez, kişisel saldırıda bulunamaz.

Spam, anlamsız iletiler​

Madde 8 – Konu amacına uygun olmayan, ileti sayısını artırmaya yönelik mesajlar yasaktır.

Telifli içerikler​

Madde 9 – Kitap, PDF, ders materyali gibi telifli içerikler izinsiz paylaşılmaz. Sadece alıntı yapılabilir, kaynak gösterilmelidir.

Din, dil, ırk ayrımcılığı ve siyasi söylem​

Madde 10
  1. Nefret söylemi, ayrımcılık ve kişisel saldırı yasaktır.
  2. Eğitim politikaları ve müfredat üzerine tartışmalar delilli ve saygı çerçevesinde yapılabilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: FORUM DÜZENİ​

Moderasyon yetkileri​

Madde 11 – Moderatörler içerikleri düzenleme, taşıma veya silme yetkisine sahiptir.

İtiraz hakkı​

Madde 12 – Ceza alan üye, 7 gün içinde forum içi destek sistemi üzerinden itiraz edebilir.

Çoklu üyelik​

Madde 13 – Bir kişi yalnızca bir üyelik hesabına sahip olabilir. Çoklu üyelik tespitinde ek hesaplar kapatılır.

Reklam ve tanıtım​

Madde 14
  1. Forumda reklam ve ürün tanıtımı yalnızca izin verilen alanlarda yapılabilir.
  2. PM yoluyla istenmeyen tanıtım göndermek yasaktır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: CEZALAR​

• 1. İhlal: Uyarı
  • Tekrarı: 3–7 gün uzaklaştırma
  • Ağır ihlaller (öğrenci verisi ifşası, sınav güvenliği ihlali, hakaret, nefret söylemi): 15–30 gün uzaklaştırma
  • Israrlı/tekrarlayan ihlaller: Süresiz uzaklaştırma

SON HÜKÜMLER​

Madde 15 – Bu kurallar forumun temel çerçevesini oluşturur.
Madde 16 – Forum kurallarında yazılı olmayan ancak genel ahlak, öğretmenlik meslek etiği ve mevzuata aykırı davranışlarda yönetim takdirine göre işlem yapılır.
Madde 17 – Forum üyeliğini devam ettiren her kişi, bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Durum
Konu yönetici tarafından kapatılmıştır.
Geri