- Branş
- Türk Dili ve Edebiyatı
BİRİNCİ BÖLÜM: TEMEL KURALLAR VE HUKUKA UYGUNLUK
Amaç
Madde 1 – Bu kuralların amacı; ÖğretmenEvrak forumunun düzenini sağlamak, öğretmenler ve eğitim paydaşlarının paylaşımlarını ve ticari olmayan etkileşimlerini Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında düzenlemektir.Kapsam
Madde 2 – Kurallar; forumdaki tüm üyeleri, paylaşımları, mesajları, materyalleri ve iletişimleri kapsar.Tanımlar
Madde 3 –- Forum: ÖğretmenEvrak
- Yönetici: Forumun sahibi
- Moderasyon: Yönetici tarafından atanmış moderatörler
- Üye: Foruma kayıt olan kişi
- İleti/Konu: Üyelerin paylaşımları
İKİNCİ BÖLÜM: PAYLAŞIM VE İLETİLER
Hukuka ve ahlaka aykırılık
Madde 4 – Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, genel ahlak ve adaba aykırı içerik yasaktır.Akademik dürüstlük ve sınav güvenliği
Madde 5 –- Ödev, sınav sorusu, proje veya performans gibi paylaşımlar içerik kullanıcıya aitse paylaşılabilir.
- Yapay zekâ veya benzeri araçlarla yapılan paylaşımlarda yapay zeka ile hazırlanmıştır ibaresi olmalı.
Öğrenci gizliliği
Madde 6 –- Öğrenciye ait fotoğraf, video, isim, numara, sağlık bilgisi veya özel nitelikli veri izin alınmadan paylaşılmaz.
- Paylaşımlarda kimlikler ve yüzler anonimleştirilmelidir.
Kişilik haklarına saldırı ve hakaret
Madde 7 – Üyeler birbirlerine hakaret edemez, kişisel saldırıda bulunamaz.Spam, anlamsız iletiler
Madde 8 – Konu amacına uygun olmayan, ileti sayısını artırmaya yönelik mesajlar yasaktır.Telifli içerikler
Madde 9 – Kitap, PDF, ders materyali gibi telifli içerikler izinsiz paylaşılmaz. Sadece alıntı yapılabilir, kaynak gösterilmelidir.Din, dil, ırk ayrımcılığı ve siyasi söylem
Madde 10 –- Nefret söylemi, ayrımcılık ve kişisel saldırı yasaktır.
- Eğitim politikaları ve müfredat üzerine tartışmalar delilli ve saygı çerçevesinde yapılabilir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: FORUM DÜZENİ
Moderasyon yetkileri
Madde 11 – Moderatörler içerikleri düzenleme, taşıma veya silme yetkisine sahiptir.İtiraz hakkı
Madde 12 – Ceza alan üye, 7 gün içinde forum içi destek sistemi üzerinden itiraz edebilir.Çoklu üyelik
Madde 13 – Bir kişi yalnızca bir üyelik hesabına sahip olabilir. Çoklu üyelik tespitinde ek hesaplar kapatılır.Reklam ve tanıtım
Madde 14 –- Forumda reklam ve ürün tanıtımı yalnızca izin verilen alanlarda yapılabilir.
- PM yoluyla istenmeyen tanıtım göndermek yasaktır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: CEZALAR
- 1. İhlal: Uyarı
- Tekrarı: 3–7 gün uzaklaştırma
- Ağır ihlaller (öğrenci verisi ifşası, sınav güvenliği ihlali, hakaret, nefret söylemi): 15–30 gün uzaklaştırma
- Israrlı/tekrarlayan ihlaller: Süresiz uzaklaştırma
SON HÜKÜMLER
Madde 15 – Bu kurallar forumun temel çerçevesini oluşturur.
Madde 16 – Forum kurallarında yazılı olmayan ancak genel ahlak, öğretmenlik meslek etiği ve mevzuata aykırı davranışlarda yönetim takdirine göre işlem yapılır.
Madde 17 – Forum üyeliğini devam ettiren her kişi, bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.